«Російська влада програла Україну остаточно» – московський експерт

Президент Росії Володимир Путін направляє до Києва уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна посередником у переговорах між владою України і опозицією.

Про це повідомив у четвер речник російського президента Дмитро Пєсков. За словами Пєскова, які цитує агентство ІТАР-ТАСС, Путін ухвалив таке рішення після телефонної розмови з президентом України Віктором Януковичем. Оглядачі звертають увагу на те, що вже менш ніж через місяць Лукін залишає цю посаду. Із приводу подальшої співпраці з Україною висловився й російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв.

Про обіцяний транш кредиту Україні в Росії майже не говорять. Ні з високих трибун, ні в ЗМІ. У четвер це мовчання перервав прем’єр-міністр Дмитро Медведєв. Проте конкретних термінів перерахування траншу він не назвав.

«Ми, звичайно, з українськими партнерами співпрацю продовжимо у всіх напрямках, про які домовлялися, будемо намагатися робити все, щоб виконувати ті обіцянки, які їм давали. У той же час для цього необхідно, щоб самі партнери були в тонусі, і щоб влада, яка в Україні працює, була легітимною та ефективною, щоб про цю владу, як об ганчірку, ноги не витирали. Тому ми дотримуємося всіх домовленостей і в той же час виходимо з того, що влада повинна сконцентруватися для того, щоб захистити людей», – заявив Медведєв.

Гучне мовчання

Гучне мовчання російської влади означає лише те, що там є розуміння того, що Янукович як ніколи близький до відставки, вважає політолог Станіслав Бєлковський.

«Російська влада в черговий раз програла Україну і, на мій погляд, програла остаточно. Якщо російська влада щось програє, на арену виходить останній клоун російської влади – це Дмитро Медведєв. Так це і треба сприймати, бо всі інші представники російської влади, які більш-менш поважають себе, віддають перевагу помовчати в цій ситуації», – зауважує Бєлковський.

Зіпсована Олімпіада

На тлі загибелі людей в Україні на другому плані залишилися і російський кредит, і навіть Олімпіада в Сочі. У соцмережах навіть говорять, що Янукович зіпсував Путіну свято. У середу стало відомо, що українські лижниці не вийшли на старт змагань, тому що їм не дозволили одягнути в пам’ять про загиблих траурні пов’язки. Сьогодні ж від подальшої участі в змаганнях у Сочі відмовилася гірськолижниця Богдана Мацоцька. Своє рішення спортсменка пояснила неможливістю виступати, коли у неї на Батьківщині відбуваються такі події.

«Я повністю поза політикою, поза якимись партіями, і я виступаю проти жахливих дій з боку Януковича і його уряду щодо нашого українського народу. Тому я не хочу продовжувати виступати під час таких страшних подій», – зазначила Мацоцька.

Українська тема відсунула на другий план Олімпіаду в Сочі в тому числі і в ефірі російських телеканалів, однак, на думку фахівців-телекритиків, тенденційність і однобокість подачі інформації не залишає сумніву, на чиєму боці симпатії російської влади.

radiosvoboda