Прокуратура розпочала розслідувати факти хабарництва на Чопській митниці

Учора, 23 лютого, прокуратурою Закарпатської області внесено до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) за фактами одержанням службовими особами Чопської митниці Міндоходів неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

Зазначені відомості внесено на підставі повідомлень у засобах масової інформації, зокрема у відео-сюжеті керівник Чопської митниці Міндоходів Сергій Харченко, вказав на свою, та підлеглих йому службових осіб, причетність до вчинення протиправних дій, пов’язаних із вимаганням та отриманням коштів в іноземній валюті в особливо великих розмірах за сприяння з використанням свого службового
становища у здійсненні безперешкодного митного оформлення транспортних засобів, які слідували на митну територію України у пунктах пропуску, що розташовані в зоні діяльності Чопської митниці.
Досудове розслідування даного кримінального правопорушення здійснює слідчий відділ прокуратури Закарпатській області.

Наразі вживаються заходи для встановлення місцезнаходження Сергія Харченка.

Довідка:

ч. 5 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якої була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, – карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області