Генсек НАТО закликав Росію не сприяти ескалації ситуації в Криму

Я стурбований розвитком подій у Криму, заявив Расмуссен.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен висловив стурбованість ситуацією в Криму і закликав Росію не робити нічого, що могло б призвести до ескалації ситуації.

“Я стурбований розвитком подій у Криму. Я закликаю Росію не йти на дії, які можуть посилити напруженість або створити непорозуміння”, – йдеться в повідомленні на сторінці генсека Альянсу в Твіттері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляв Корреспондент.net, рано вранці 27 лютого відбулося силове захоплення кримської Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Над будівлями вивішені російські прапори.

Захоплення сталося за чітким, заздалегідь спланованим сценарієм. Спочатку в будівлю увірвалися близько 30 осіб. Після того, як звідти вивели міліціонерів, під’їхав автобус, з якого вийшли ще приблизно 30 осіб з великою кількістю амуніції, в тому числі і з автоматами Калашникова, снайперськими гвинтівками СВД, гранатометами РПГ.

У захопленому озброєними людьми будівлі парламенту Криму підірвали шумову гранату, коли туди намагалися увійти за коментарями журналісти українських, російських, турецьких та інших світових ЗМІ.

Представники самооборони російськомовного населення, знявши будівлі, відмовилися вести переговори з головою Ради міністрів автономії Анатолієм Могильовим.

По тривозі піднято особовий склад внутрішніх військ і міліції.

За фактом захоплення будівель Верховної Ради і Радміну Криму відкрито кримінальну справу.