Йосип Феделеш оголошує громадянську війну?

Звернення ЗПО Карпаторос до закарпатців

Закарпатці! Брати і сестри!

Строк нашого ультимутаму стік. Наші вимоги не були виконані, тому ми переходимо до активних дій.

Вперше за всю історію Закарпаття тут розгорається громадянська війна. Брат пішов проти брата, сусід – проти сусіда. І якщо зараз це не зупинити, мстити один одному будуть ще наші внуки і правнуки.

Озирніться навколо! Вас стравлюють один з одним політики, які зажерлися вкрай. На вашій крові і крові ваших дітей зароблять гроші і посади ті, хто довів Закарпаття до стану повної убогості.

Нас звинувачуватимуть у сепаратизмі, але це відмовки безпорадної влади, нездатної навести порядок. Сьогодні немає надії на силові органи, які займаються рекетом населення, замість того, щоб його захищати. Надія залишилася тільки на нас.

Представники всіх народів, віруючі всіх релігій, вставайте! Наша батьківщина в небезпеці! Тільки разом ми можемо її захистити!

Тим, хто вступив у наші ряди, наказую:

1 . У всіх містах і районах області створити народні дружини для захисту населення. Всі порушники громадського порядку незалежно від партійної приналежності підлягають суду за законами воєнного часу.

2 . Озброїти і направити на межі області загони самооборони. Взяти під повний контроль дороги на перевалах, залізничні вокзали й аеропорт. При відсутності можливості встановлення контролю, перекрити рух повністю.

3 . Голова обласної ради, голови районних рад та мери міст оголошуються поза законом. З сьогоднішнього дня всі їх розпорядження є незаконними.

Адреси, телефони, фотографії тих зрадників Закарпаття, хто затіяв громадянську війну, будуть опубліковані пізніше.

Керівник Закарпатської патріотичної організації “Карпаторос”, Йосип Феделеш