Несправжніх матерів-одиначок покарають

Працівники служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського райвідділу міліції у селах району Собатині, Білках та Імстичеві виявили 6 матерів-одиначок, які, маючи чоловіків у цивільному шлюбі, незаконно отримували від держави грошові виплати.Оперуповноважені сектору Державної служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського райвідділу виявили, що ці жінки надавали неправдиву інформацію до управління соціального захисту населення Іршавської РДА для призначення допомоги як одиноким матерям, в результаті упродовж одного-двох років одержали матеріальну допомогу по 4000-6000 гривень.

Як розповіла слідча Олеся Зейкан, одна з таких псевдоматерів-одиначок у свої 22 роки вже має на вихованні трьох малолітніх дітей. У 2011 році вона почала зустрічатись зі своїм цивільним чоловіком, від якого завагітніла. Після цього він жив у неї вдома. Через рік народився син, жінка сама ходила його реєструвати до РАЦСУ, батьком дитини записала свого співмешканця, який їй допомагав по господарству, заготовляв дрова, доглядав дітей та допомагав при виконанні інших хатніх робіт.

В цей же час жінка йде до управління соціального захисту і просить фінансової допомоги, де їй, звісно, не відмовили, так як вона при заповненні документів вказала, що є матір′ю-одиначкою трьох малолітніх дітей. Внаслідок цього їй було призначено соціальну допомогу, за рахунок якої жила ціла сім′я, включно зі згаданим співмешканцем. Переважно у таких сім′ях про дітей мало турбуються, у їхніх батьків у день виплати соціальної допомоги справжнє свято: п′ють, гуляють…

Як прокоментував начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця, за всіма виявленими фактами, де жінки незаконно отримали соціальні виплати, відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та ч.1, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів).

Цих жінок очікує покарання у вигляді чималих штрафів або навіть позбавленні волі. Адже для них народження дітей перетворилось на справжній бізнес, оформляти свої шлюби їм невигідно. Малюки їм не дуже потрібні, вони хочуть грошей, які виплачують на дітей. На ці гроші можна жити, тож для того, щоб якомога довше триматися на плаву, вони періодично поповнювали сімейний бюджет… народженням нових дітей.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС