Собака врятував бабусі життя

До чергової частини Іршавського районного відділу міліції звернувся 58-річний чоловік із села Смологовиця, який повідомив про те, що його 82-річна тітка пішла ввечері з дому і до цього часу місце її перебування невідоме.

Спершу 85-річний чоловік зниклої сам шукав свою дружину. Він ходив по селу, питав своїх сусідів та знайомих, так як це вже було не вперше, коли бабуся самотужки не може повернутись додому. Далі шукали її удвох із племінником, але марно. Після цього племінник зателефонував до Іршавського райвідділу міліції.

На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група, до складу якої було залучено інспектора-кінолога сержанта міліції В’ячеслава Сокача разом із службовою собакою Хенком.

До пошуків старенької долучились і начальник карного розшуку Сергій Зінич та оперуповноважений Михайло Сухан, який дану місцевість добре знає. Вони оглянули дворогосподарство, де старенькі проживали, й розпочали пошуки у селі.

Тим часом Михайло Сухан та Вячеслав Сокач із Хенком пішли до помешкання бабусі, де все обшукали та марно. Тоді Михайло Сухан взяв чобіт бабусі, який дали понюхати собаці, щоб вона взяла слід. І це спрацювало: Хенк відчув потрібний запах і почав вести правоохоронців у напрямку урочища Горб. На дорозі їм став перепоною потічок, але собака його перескочив і прибіг прямо до лежачої на землі непритомної бабусі…

Михайло Сухан та В’ячеслав Сокач стали приводити стареньку до тями, але вона подавала мало ознак життя. Тоді правоохоронці взяли стареньку на руки і винесли із урочища в село, де вже викликали швидку допомогу. А доки їхали медики, правоохоронці разом із родичами самі надавали бабусі медичну допомогу. Нині її здоров′ям опікуються медики.

Як прокоментував перший заступник начальника Іршавського райвідділу підполковник міліції Мирон Черничко, якби не правоохоронці та розумний собака, то безпомічна бабуся, знаходячись на окраїні села, могли б померти. До речі, це вже другий випадок, коли інспектор-кінолог Вячеслав Сокач разом із своїм Хенком знаходять безвісти зниклу людину.

Про це повідомили в Іршавському РВ УМВС