Ужгородські рятувальники цілий місяць тренувалися

Професія пожежного-рятувальника – певне одна з найромантичніших і водночас найнебезпечніших.

Мабуть, це скоріш покликання, аніж професія. Адже обирається вона за покликом серця. Щоденна робота цих мужніх та рішучих людей вимагає професійності, витривалості та готовності ризикувати життям у надскладних життєвих ситуаціях.

Саме з метою підвищення рівня готовності підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області до дій за призначенням та підготовки підлеглого особового складу до реагування на надзвичайні ситуації та пожежі, й вдосконалення навичок рятування людей, впродовж лютого на базі 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода проходили заняття із професійної підготовки з середнім та молодшим начальницьким складом, які мають допуск до керівництва гасіння пожеж.

Під час проведення даних занять начальників караулів та командирів відділень пожежно-рятувальних підрозділів ознайомлено з основними вимогами керівних документів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та основним вимогам безпеки праці. У процесі навчання важлива роль також приділялась і психологічній підготовці, зокрема готовності пожежника-рятувальника до дій в екстремальних умовах.

Після теоретичної частини рятувальники на практиці відпрацьовували способи рятування людей з висоти за допомогою рятувальної мотузки, саморятування та евакуації постраждалих з непридатного для дихання середовища.

Не зважаючи на те, що більшість з начальників караулів та командирів відділень мають великий досвід роботи в професійних пожежних частинах, вимоги сьогодення потребують навчання зазначеної категорії фахівців ДСНС новим правилам гасіння пожеж, ознайомлення з сучасними взірцями техніки й обладнання та удосконаленні професійних знань та вмінь, що застосовують вогнеборці під час бойових чергувань.

У ДСНС України у Закарпатській області