Українці Криму закликали світові країни, міжнародні інституції та уряд зупинити сепаратизм

Українці Криму оприлюднили звернення до нового Кабміну та ЄС.

У ньому міститься прохання вжити заходів для врегулювання кризи на півострові та заклик європейських країн вплину на Росії через сепаратитстські настрої у Криму. Українці закликають світову спільноту, народ України і новий уряд не допустити початку громадської війни, а також потурбуватися про стабільність, мир та безпеку на півострові.

У заяві українці просять не піддаватися на провокації із Боку Росії, котра пообіцяла швидко вирішити питання приєднання Криму до РФ, якщо люди, котрі проживають у Криму, матимуть таке бажання, – пише ЛігаБізнесІнформ.

Українці Криму нагадали, що Великобританія, США, Франція і Китай, згідно із Будапештським меморандумом, мають запобігти втручанню Росії у внутрішні справи України. Також про це мають потурбуватися ОНН, ОБСЄ, ЄС і Рада Європи. У тексті звернення йдеться про те, що ситуація, яка склалася на півострові, – це міжнаціональний конфлікт, який може спровокувати збройні зіткнення між військовими РФ і України.

Також йдеться про погрози учасникам акцій протесту, котрі виступали проти режиму Януковича.

Під заявою українців Криму поставили підпис лідер громадської організації Кримський центр ділового та культурного співробітництва “Український дім ” Андрій Щекун і архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент (в миру – Павло Кущ).

tsn.ua