Добігає кінця реєстрація на ЗНО

До 5 березня триває реєстрація учасників ЗНО, яка здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти (нагадаємо, що закарпаття належить до Івано-Франківського центру). Кожен учасник може зареєструватись для проходження ЗНО не більше, ніж з чотирьох предметів.Для реєстрації на ЗНО необхідно надіслати комплект реєстраційних документів на поштову адресу регіонального центру оцінювання якості освіти (для закарпатців це – 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Бандери, 1. Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти).

Майбутні учасники ЗНО можуть зареєструватись самостійно, сформувавши комплект реєстраційних документів за допомогою спеціальної програми, або звернутися за допомогою до одного з 176 пунктів реєстрації, відкритих в усіх регіонах України (у нас це методичний кабінет управління освіти Мукачівської міської ради, працюють з понеділка по п»ятницю з 9 –ї до 18-ї (обідня перерва 13.00-14.00).

Абітурієнтів просять бути уважними при заповненні реєстраційних документів оскільки регіональні центри оцінювання відмовляють в реєстрації на ЗНО через помилки.

Як повідомила раніше директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, найпоширенішими помилками є невідповідність даних у поданих абітурієнтами документах, відсутність дати й підпису на заяві-реєстраційній картці, відсутність тексту в заяві, яким абітурієнт засвідчує факт ознайомлення зі своїми правами та обов’язками.

Також, за словами директора УЦОЯО, майбутні абітурієнти забувають ставити засвідчувальний напис на копіях документів, надсилають копію довідки з місця навчання замість оригіналу та використовують так звані “домашні” фотографії для оформлення заяви-реєстраційної картки.

Крім того у поточному році багато абітурієнтів відмовляються надавати згоду на обробку персональних даних, що є підставою для відмови в реєстрації для участі в ЗНО.