Крадіжки мобільних телефонів – найпоширеніший вид злочинів

Крадіжки мобільних телефонів є найпоширенішим видом злочинів. На жаль, повернути вкрадений телефон вдається не завжди. Проаналізувавши всі звернення, які надійшли до міліціонерів Ужгорода, можна зробити висновок, що основною причиною крадіжок телефонів є безпечність самих власників.

Непоодинокі випадки, коли під час проїзду у громадському транспорті пасажири, зазвичай чоловіки, вішають телефони на ремінь або, прикріпивши до нього спеціальний шнурок, одягають на шию, а представниці слабкої статі залишають свої сумочки відчиненими, чим спонукають злодіїв до вчинення крадіжок. Нерідко є випадки, коли власники мобілок під час відпочинку в розважальних закладах, барах, кафе, ресторанах викладають свої телефони на столики, залишають їх без нагляду. А часом навіть самі забувають їх на столиках закладів відпочинку, пише Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС.

Нерідко жертвами зловмисників стають діти. Вони дуже часто йдуть по вулиці з включеною на мобільному телефоні музикою, виставляючи тим самим свій телефон напоказ. Це провокує злодіїв і підлітків з неблагополучних сімей на легкий спосіб заволодіння чужим мобільним телефоном – вони просто вирвуть його з рук дитини. Така ж ситуація може статися і в школі, коли школярі хваляться перед іншими своїми телефонами.

Ужгородські міліціонери радять: щоб уникнути крадіжок мобільних телефонів, дітям і підліткам потрібно залишати телефони вдома, носити їх у сумках і рюкзаках, а батькам – не купувати дорогі телефони своїм дітям, пояснити дітям, що необов’язково хвалитися перед своїми однолітками тим, що у них є мобільний телефон, адже мобільний – не іграшка, а засіб зв’язку.

– Будьте обачними, а якщо не вдалося уникнути пропажі і телефон був викрадений – не гайте часу, дзвоніть на 102, або зверніться до міліції. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця. Скористайтесь нашими порадами і цим самим збережете свої цінні речі та хороший настрій, – радить начальник Ужгородського МВ УМВС Євген Калитич.