Лунченко працевлаштував “чорного касира” Різака

Поки не офіційно, але вже повноцінно Володимир Дідик приступив до виконання обов’язків помічника нового голови Закарпатської ОДА.

Про це інформують як джерела Мукачево.net на площі Народній, так і самі працівники облдержадміністрації.

Бачили його і на ЗОДТРК.

Як пише авторитетне видання Дзеркало Тижня, Володимир Дідик працював помічником одіозного Івана Різака з першого до останнього дня його керівництва областю. Він не був надто публічною фігурою, але дуже важливою в вертикалі СДПУ на Закарпаття.

Як помічник, він тримав руку на пульсі всіх справ, що коїлися на владній верхівці регіону, і небезпідставно вважався однією з найбільш наближених до губернатора осіб. Інтерес правоохоронців до персони В.Дідика після Помаранчевій революції був пов’язаний із діяльністю відкритого «есдеками» благодійного фонду «Відродження Закарпаття», на рахунки якого місцеві підприємці «добровільно» переказували кошти.

Голова фонду Іван Росоха, котрий за сумісництвом обіймав посади начальника управління освіти облдержадміністрації, а також заступника секретаря обкому СДПУ(о), був заарештований одним з перших. Схема виглядала так, що Дідик був одним із тих, хто давав І.Рососі вказівки, як саме розподіляти отримані фондом кошти. Як пише видання, експертиза встановила, що резолюції на деяких відомостях були написані рукою губернатора та його помічника. Згідно з документами, більша частка грошей витрачалася не на деклароване благодійництво, а на заробітну плату функціонерам СДПУ(о), оренду партією приміщень, прийом делегацій, фінансову підтримку лояльних ЗМІ і т.д., що прямо підпадає під дію ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Саме це звинувачення, яке передбачає покарання у вигляді від семи до дванадцяти років позбавлення волі, й інкримінували В.Дідику в 2005 році. Перші спроби затримати Дідика були здійснені у серпні 2005 року. Потім його оголосили у міждержавний розшук по лінії Інтерполу.

У жовтні 2005 року заголовки з прізвищем Дідик “прикрашали” топові ЗМІ України та Росії: спершу через затримання закарпатця у Москві, а тоді – через втечу з-під варти, коли Володимир Дідик вистрибнув з 2 поверху лікарні.

Як після усіх цих пригод Володимир Дідик опинився у Закарпатській ОДА, тим паче на хвилі «падіння режиму Януковича» та «перезавантаження влади», сказати важко.

http://www.mukachevo.net