Сокира “допомогла” братам вирішити сварку

Колись ними, трьома синами і донькою, гордився батько. Для своїх дітей, хоча у гірському селі Водиця Рахівського району заробити гроші було нелегко, сельчанин завжди робив усе, аби вони не жили гірше за інших.

Минули роки, чада виросли. Та сподівання чоловіка, що його нащадки стануть впливовими людьми, не виправдалися. Дочка, правда, вийшла заміж і мешкає окремо. А ось хлопці своїх родин так і не створили, можливо, через те, що полюбляють зазирнути у чарку. Тож на старість літ батькам, насамперед матері-інваліду, не стали очікуваною опорою.

Сімейство ледве животіє і перебивається в основному за гроші, що держава виплачує матері як допомогу. Їх, як правило, не вистачає. На цьому ґрунті часто виникають суперечки.

Нещодавно у цій сільській оселі знову пиячили. Немічна жінка хотіла відпочити, та сини ніяк не вгамовувалися. Близько півночі між рідними людьми розгорілася чергова сварка. Старший, 37-річний Іван, заходився докоряти наймолодшому, 23-річному Юрієві, у розтраті маминих грошей на власні потреби. Але молодик і слухати не став ці зауваження. Навпаки, й собі почав глузувати з брата, що той через постійні п’янки сидить у мами на шиї і досі не створив власне сімейне гніздо.

Івана це неабияк зачепило. Він спершу грубо вилаявся, далі вибіг з хати і повернувся із сокирою в руках. Чи то братові кепкування неабияк вразили Івана, чи зробила свою чорну справу горілка, невідомо. Але чоловік зі всієї сили замахнувся на рідну людину і рубанув її по голові. Коли справа дійшла до крові, у сварку втрутився й третій, середущий брат. Він спробував розборонити родичів. Тим часом на крики збіглися сусіди. Вони й зателефонували дільничому інспектору міліції Іванові Соймі, який проживає у Водиці, і викликали «швидку».

На щастя, рана виявилася неглибокою, тож вдалося уникнути великої біди. Але Івана все таки доставили у Рахівський райвідділ УМВС, де він мав серйозну розмову зі слідчим. Виявляється, після цього скандалу чоловік поспішив приховати зброю на обійсті. Однак змушений був її видати працівникам міліції, повідомляє співробітниця Рахівського РВ УМВС Олеся Чайковська. Подальша доля чоловіка залежатиме від висновків судово-медичної експертизи. Від кваліфікації тілесних ушкоджень, а вони можуть бути легкими, середніми та тяжкими, залежатиме й міра покарання.

«Відомості міліції»