20-річний рахівчанин обікрав церкву. Вкрадене пропив…

До чергової частини Рахівського райвідділу міліції звернувся настоятель православної церкви, та повідомив, що невідома особа пошкодила віконне скло в церкві. Правоохоронці встановили, що цей злочин вчинив 20-річний місцевий мешканець.

Слідчим Рахівського райвідділу міліції за фактом вчиненого було внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку було розкрито дві крадіжки. Зібрані докази свідчили про причетність до них вищевказаного громадянина.

Одну крадіжку чоловік вчинив з місцевої церкви. Шляхом розбиття вікна він проник в храм, звідки викрав 200 гривень. На другий день злодій, зламавши навісний замок на дверях місцевого магазину, проник всередину приміщення та вкрав 130 гривень.

В ході допиту молодик зізнався, що крадіжки він вчиняв у стані алкогольного сп’яніння, а незаконний заробіток витрачав на горілку.

– Крадіжки було вчинено ще в 2012 році, злодій сподівався, що залишиться непокараним, та зібрані правоохоронцями докази доводять його причетність до вчинення даних крадіжок. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років, – прокоментував начальник Рахівського райвідділу міліції Віталій Шимоняк.

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС