Берегівчанам не дає життя пилорама

Міський голова Золтан Бабяк виїхав сьогодні, 12 березня, на підприємство «ІнтерСорс», на яке вже декілька місяців поспіль надходять скарги від жителів навколишніх вулиць.

Підприємство знаходиться на території міста, а саме на вулиці Верховинський. Займається «ІнтерСорс», виробництвом інших виробів з деревини. Справа в тім, що на підприємстві діє пилорама, яка продукує нестерпний шум під час своєї роботи. Також від мешканців навколишніх вулиць лунають постійні скарги на забруднення навколишнього середовища, адже з димаря, що також знаходиться на території фірми, постійно йде чорний смог, залишаючи на городах берегівчан шар осаду.

На ці скарги відгукнувся міський голова Золтан Бабяк, який разом з представниками громади з навколишніх вулиць, а також з інспекторами Державної екологічної інспекції з охорони навколишнього середовища та працівниками Берегівської санепідемстанції прибули на підприємство.

Керівництво «ІнтерСорс» не радо зустріло таку велику делегацію людей, тому запропонувало меру пройти з декількома представниками громадськості в кабінет. Проте міський голова запропонував в такому разі обговорити всі проблеми прилюдно на території подвір’я ТОВ «ІнтерСорс». Золтан Бабяк пояснив, що він переймається тим, що жителі міста постійно скаржаться на гучну роботу пилорами, а також на викиди шкідливого диму в атмосферу.

Також міський голова запропонував представникам підприємства до завтра узгодити зі своїм керівництвом можливість переносу пилорами за межі житлового масиву, а також облагодити димарі спеціальними фільтрами, аби не забруднювати місто. Після переговорів на «ІнтерСорс» залишилися працювати інспектори Державної екологічної інспекції з охорони навколишнього середовища, а також працівники СЕС, які мають скласти акти перевірок та виявити чи з порушеннями працює це підприємство.

beregszasz