Бігав рік, проте не втік

Працівники Мукачівського міськвідділу міліції розшукали та затримали зловмисника, який переховувався від слідства більше року.

Чоловікові доведено його причетність до ряду крадіжок з будинків та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Минулого року, до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло ряд повідомлень про крадіжки золотих виробів та інших цінних речей з приватних будинків. Вжитими заходами, оперативники карного розшуку встановили, що до вчинення ряду проникнень до будинків, причетний один і той самий чоловік. Затримати фактично «на гарячому» вдалось неповнолітнього, який був «учнем» у вже досвідченого у подібних справах раніше судимого мукачівця. Юнак, перед рядом незаперечних доказів, зізнався у вчиненому і розповів про свого старшого «наставника». Однак останньому вдалось переховуватись від правоохоронців близько року.

Так, нещодавно оперативники Ярослав Мартин, Ярослав Ганькович та Юрій Ковач встановили місцезнаходження мукачівця, який підозрюється у вчиненні майнових злочинів та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. Як з`ясували оперативники, під час свого переховування від слідства, чоловік, який разом зі співмешканкою має на утриманні 4-х дітей, кілька місяців тому вчинив ще одне кримінальне правопорушення. Шахрайським шляхом заволодів автомобілем марки «Mitsubishi» ексклюзивної моделі. Під приводом здати машину на ремонт, підозрюваний продав її за 1,5 тис. американських доларів.

Так, щодо розшукуваного, слідчими міськвідділу відкрито ще одне кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». А за крадіжку ювелірних виробів із дорогоцінних металів підозрюваний відповідатиме вже в суді. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС