Берегівчани відмовляються платити за воду

У сесійній залі Берегівської міської ради відбулись збори, на яких радились, яким чином можна покращити стан підприємства. «Водоканалу-Карпатвіз»

Його очільник Йосп Галайда повідомив, що наразі існує 107 боржників, які роками не оплачують послуги з водопостачання та водовідведення. Всього у місті нині зареєстровано понад 5200 абонентів. Також інспекторів водоканалу доволі часто ігнорують, не запускають у житло. Найбільше проблем виникає у мікрорайонах, зокрема на Мужайській, Шевченка. Саме тому мер Берегова Золтан Бабяк й організував ці збори, аби в широкому колі почути розумні пропозиції.

На думку Світлани Чирибан потрібно закликати до співпраці депутатів різних округів міста, які б слідкували за боржниками на своїй території. Зокрема, Алла Омбоді (директор КП «ББ ТІ БРР») повідомила, що готова надати інформацію про мешканців квартир.

Дехто питав, чи можна просто відключити воду боржникам. Пан Галайда пояснив, що такого права не має. Цікавились і про ціни на лічильники. Що ж, якісні лічильники, до яких неможливо прикріпити магніт, можна придбати у підприємства навіть за вигіднішу ціну, аніж на ринку, тобто замість 120 грн – приблизно за 90 грн. Оштрафувати боржників водоканал також не має права, єдине, що може – це стягнути місячну сплату за надмірне використання води.

Гейза Орос розповів, що колись міська рада не видавала громадянам ніяких довідок до тих пір, поки не отримала дані про борги даної особи. Міський голова також підтримав цю ідею, тому запропонував підготувати відповідний проект рішення до сесії.

Окрім цього міський голова відвідав офісне приміщення «Водоканалу-Карпатвіз», де Йосип Галайда провів невеличку екскурсію про кабінетам будівлі. На жаль, тепер касири працюють із застарілою і недосконалою програмою даних, що ускладнює їхню роботу. Проте, пан Галайда повідомив, що вже замовив сучасний софтвер, який коштує 40 тис. грн.

beregszasz