Регіонали Свалявщини збирають псевдовіче, щоб просунути свого голову РДА

Як стало відомо журналістам Інтернет-видання zakarpatpost.net, колишній голова Свалявської РДА, який також очолював районну організацію Партії Регіонів Іван Дрогобецький, 12 березня під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Валерієм Лунченком написав заяву про складання повноважень голови РДА.

Однак наступного дня його колеги по партії та голови сільських рад Свалявщини попросили зустрічі з головою ОДА і вмовляли його залишити Дрогобецького на посаді й надалі. Новий очільник ОДА Валерій Лунченко категорично відкинув їхні прохання.

Як повідомили телефоном активісти зі Свалявщини, які були учасниками Євромайдану в Києві, після того, як місцеві регіонали зрозуміли, що повернути Дрогобецького не вдасться, вони дали оголошення в ЗМІ про те, що в неділю 16 березня о 14 годині на площі біля Свалявської РДА відбудеться віче.

Ні Свалявська народна рада, ні місцевий Євромайдан про віче не чули, однак з поінформованих джерел стало відомо, що на так званому віче голови сільрад та місцеві регіонами, які ще недавна боялися слово сказати про події в країні та до останнього підтримували ПР і Януковича, будуть намагатися видати бажане за дійсне й просуватимуть свого кандидата на керівника району.

Місцеві Євромайданівці сподіваються, що жителі Свалявщини більше не дадуть себе ошукати пройдисвітам і чиновникам, які не мають ніякого морального права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

zakarpatpost.net уважно стежитиме за розвитком ситуації у Сваляві. Деталі, згодом…