На Іршавщині проводять міліцейську спецоперацію

У ці дні Іршавський райвідділ міліції проводить спецоперацію під умовною назвою «Нагляд», метою якої є вжиття додаткових заходів щодо осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, звільненими з місць позбавлення волі, активізація боротьби з рецидивною злочинністю, підвищення рівня індивідуально-попереджувальної роботи із раніше засудженими.

Відомо, що більшість злочинів скоюють раніше засуджені особи, які звільнилися із місць позбавлення волі та не стали на шлях виправлення.

В ході проведення операції дільничні інспектори Іршавського райвідділу додатково відвідують раніше засуджених за місцем проживання, перевіряють можливі місця перебування осіб, що ведуть антигромадський спосіб життя, розважальні заклади, місця масового відпочинку.

Як розповіла заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Іршавського райвідділу майор міліції Неля Звонар, на території району проживає 226 раніше судимих, з яких 142 засуджені умовно, 28 осіб, що формально підпадають під нагляд, та 9 осіб, за якими встановлено адміністративний нагляд.

З початку року дільничні інспектори міліції до адмінвідповідальності згідно зі ст.187 ч.1 КУпАП України (Порушення правил адміністративного нагляду) притягнули 7 осіб, а за ініціативою міліції було встановлено адміністративний нагляд над 4 особами.

Деякі особи, знаходячись у місцях позбавлення волі, повертаються додому із вже встановленим адміністративним наглядом.

До речі, під час операції підвищена увага приділяється виявленню фактів незаконного зберігання зброї, наркотичних засобів, а також припиненню інших правопорушень.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС