“Пригоди” крадійки завершилися у міліції

Вранці до чергової частини Іршавського райвідділу міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення від 33-річного мешканця с.Заріччя про те, що він у себе на подвір′ї затримав крадійку.

На вказану адресу прибула слідчо-оперативна група працівників райвідділу. Побачене вразило правоохоронців, що буває вкрай рідко. Посеред двору стояла жінка із зварювальним апаратом у руках, а поряд господар, який з’ясовував, куди вона несе його річ.

Затриманою виявилась 55-річна мешканка Ужгородського району, яка наразі проживає разом зі своїм сином, так як чоловік її покинув ще до народження дитини. Раніше вона працювала у приватного підприємця, продавала косметику. Їй часто доводилось їздити по області, не обминала вона і село Заріччя, де добре знала майже всі вулиці і вже мала постійних клієнтів. Однак нещодавно взяла з виручки за косметику гроші, про це дізнався її роботодавець і відразу звільнив. Жінка фактично залишилась без грошей і щоб її син не дізнався про звільнення, вона вирішила ввечері сісти до автобусу і поїхати куди-небудь.

Пізно ввечері вона приїхала у село Сільце, далі у відчаї ходила вулицями села Заріччя. Йдучи вулицею, побачила подвір′я, де колись пропонувала косметику. Біля будинку була відсутня огорожа і не було собаки. Вона вирішила зайти у підсобне приміщення, щоб переночувати. Через деякий час жінка побачила, що додому повернувся господар разом зі своєю дружиною та дітьми, які зайшли до будинку. Просидівши деякий час, вона помітила жіноче та дитяче взуття, яке можна було б продати на ринку. Ще вона побачила, що на мотузці просихає одяг, який також можна б продати. Знайшовши неподалік сумку, жінка це все склала до неї.

Далі взяла поліетиленовий пакет, до якого поставила різні інструменти, насос для підкачки коліс на велосипеді та інший господарський інвентар. Дві сумки краденого жінка напакувала і щоб їх не нести через подвір′я, поставила за бетонну огорожу. Посвітивши запальничкою, вона побачила зварювальний апарат і почала з ним йти з двору, але несподівано побачила господаря, який проснувся і вийшов на подвір′я.

Як розповіла старший слідчий Іршавського райвідділу майор міліції Тетяна Данканич-Палюх, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). За це жінці загрожує штраф до п»ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або навіть позбавлення волі на строк до трьох років. Жінка шкодує про вчинене, соромиться і розкаюється, але покарання їй не уникнути, так як вона добре знала про те, що порушує закон.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС