Мукачівців навчали декларувати доходи

Відкрила семінар завідувач інформаційно-комунікаційним сектором Червак Наталія Іванівна, яка розовіла, що декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України.

Згідно з цим Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Далі семінар продовжила начальник відділу ІТ на обліку платників Тонгайзер Вікторія Феліксівна детально зупинившись на новому сервісі «Декларування on-line», запровадженому Міністерством доходів і зборів України. Для користування даною послугою, платникові треба буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. На офіційному веб-порталі Міндоходів вже з’явився спеціальний банер, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

Інформаційно-комунікаційний сектор Мукачівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області