Закарпатські “даішники” радилися з громадськістю. На черзі — журналісти

Сьогодні за «круглим столом» у місті Ужгороді зустрілися ті організації, які діють під різними назвами, різними методами, але з однією ціллю – зменшити кількість смертей на дорогах та створити правоохоронну систему (у даному випадку службу ДАІ) у Закарпатській області такою, якою могла би пишатися Україна.

На зустріч з керівництвом Державтоінспекції Закарпаття прийшли керівники Асоціації перевізників, ветеранської ради ДАІ, громадських організацій «Правозахист», Дорожній Контроль Закарпаття та Автомайдану.

На зустрічі всі сторони домовилися про консолідацію зусиль на покращення стану справ, як з аварійністю, так і з іншими сферами, які стосуються діяльності Державтоінспекції.

В першу чергу підіймалися «болючі» питання для всіх сторін, такі як порушення правил паркування, нетверезі водії, стан дорожнього покриття, відсутність люків, нетактовна поведінка інспекторів ДАІ, хабарництво, та були визначені конкретні заходи, які будуть проводитися спільно для їх вирішення.

Також учасниками зустрічі було запропоновано багато новацій у співпраці із засобами масової інформації. Як відзначив начальник Державтоінспекції Закарпаття Михайло Бойчук: «Сьогодні було намічено багато надзвичайно важливих спільних заходів, які ми обов’язково втілимо у життя. І це лише початок нашої співпраці. Наступну зустріч я хотів би провести з журналістами краю, аби запропонувати їм конкретні заходи співпраці та вислухати їх пропозиції. Люди через деякий час повинні будуть оцінити нашу роботу і сказати, чи ми на правильному шляху. Але за підтримки тих самих людей, я вірю, що у нас все вийде».

Співпраця ДАІ з громадськістю протягом останнього місяця вже дала позитивні результати, але таку роботу потрібно проводити системно. Ситуацію неможливо змінити за один день чи місяць, проте щоб її все ж таки змінити, потрібно докласти максимум зусиль як зі сторони правоохоронців, так і зі сторони громадян.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області