Ужгородський підліток попався з наркотиками

За дрібне хуліганство батькам 16-річного ужгородця доведеться сплатити штраф, а за марихуану – понести більш суворе покарання.

Близько опівночі поблизу одного з розважальних закладів по вулиці Заньковецької увагу оперативників сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міськвідділу міліції привернув юнак, який нецензурно лаявся. На зауваження правоохоронців припинити хуліганські дії юнак не реагував, вів себе зухвало і виклично.

Правоохоронці спитали 16-річного ужгородця, чи є у нього які-небудь заборонені предмети, на що він добровільно, в присутності батька та понятих, видав з задньої кишені штанів паперовий згорток з речовинию рослинного походження зеленого кольору, схожу на марихуану.

За дрібне хуліганство відносно правопорушника міліціонери склали протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), за що передбачено накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Вилучене «зілля» направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Дана подія зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Ужгородського міськвідділу міліції. Наразі працівниками міськвідділу по даному факту проводиться перевірка.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС