Прокуратура допомогла ужгородцю з роботою і грошима

Прокуратура Ужгорода захистила в суді права інваліда, якого незаконно звільнили і домоглася окрім поновлення його на роботі ще й стягнення на його користь понад 5,5 тис. грн. за час вимушеного прогулу.

За інформацією виконувача обов`язків прокурора м. Ужгорода Івана Дем`янчука: «До прокуратури міста Ужгорода звернувся 64-річний ужгородець щодо захисту його прав у судовому порядку. У ході перевірки прокуратурою встановлено, що заявник з 1994 року працював на одному з ужгородських підприємств. Близько трьох місяців тому новий керівник підприємства звернувся до нього з вимогою негайно звільнитися за власним бажанням у зв’язку з проведенням реорганізації Товариства. На таку вимогу чоловік не погодився.

З серпня по вересень 2013 року він хворів та перебував на стаціонарному лікуванні про що своєчасно повідомив адміністрацію Товариства та директора в телефонному режимі. Не зважаючи на це, після виходу на роботу 2 вересня, працівник дізнався, що його було звільнено з роботи ще 9 серпня, тобто у період тимчасової непрацездатності.

Такі дії керівника незаконно звільнений працівник оскаржив до Ужгородського міськрайонного суду.

Вивченням матеріалів позовної заяви прокуратура Ужгорода прийняла рішення про необхідність вступу у розгляд справи, оскільки позивач – людина похилого віку, інвалід ІІ групи, у зв’язку з чим не міг самостійно захищати свої інтереси в суді.

Відтак, рішенням Ужгородського міськрайонного суду скасовано неправомірний наказ директора підприємства, а незаконно звільненому працівнику буде виплачено понад 5,5 тис.грн. за вимушений прогул.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області