Кошицький вуз підтримав звернення УжНУ про єдність України

У зв’язку з військовою інтервенцією Російської Федерації в Криму колектив викладачів і студентів Ужгородського університету засудив агресорські дії держави-сусіда й закликав владу України та міжнародну спільноту до адекватної реакції.

Звернення від імені професорсько-викладацького та студентського колективів УжНУ ще 3 березня на антивоєнному мітингу оприлюднив проректор з науково-педагогічної та виховної роботи вишу Федір Шандор.

Актив університету переклав текст документа словацькою, англійською, угорською, німецькою, французькою, польською, чеською і румунською мовами, закликаючи партнерів з інших вузів звернутися до національних урядів з проханням підтримати недоторканність кордонів України, а також залучити всі можливі механізми стримування збройної агресії та зазіхання на територію суверенної держави.

На звернення першими відгукнулися колеги з університету ім. П.-Й. Шафарика в м. Кошицях (Словаччина). Так, свою підтримку від імені колективу вишу висловила проректор з міжнародних зв’язків пані Славка Томащікова: «Ми розуміємо, що Ви, колеги, студенти і Ваші родини, живете в нелегкий час. Сподіваємося, що ситуація в Україні найближчим часом стабілізується. Віримо, що надалі Ваш університет збереже свою активність і успішно розвиватиметься».

Медіацентр УжНУ