Лунченко пообіцяв, що чиновники не крастимуть

31 березня голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко провів чергову зустріч з громадськістю краю. Він наголосив вкотре, що дотримується свого слова щодо проведення кожного тижня відкритих дебатів з всіма громадськими організаціями.

Насамперед, очільник краю повідомив, що вже на днях мають приступити до виконання своїх обов’язків новопризначені заступники голови ОДА – Андрій Сербайло, Михайло Рівіс та Олег Куцин. Він їх попередив, що доведеться часто навідуватися у різні міністерства та «вибавати» кошти на розвиток Закарпаття.

Також Валерій Валерійович поінформував присутніх про результати своєї нещодавньої поїздки до Києва. Так, завдяки дружнім стосункам та повної довіри керівника уряду Арсенія Яценюка до голови Закарпатської ОДА, вдалося залучити кошти у соціально-економічний розвиток краю. Зокрема, це кредитні кошти під гарантії та інвестиційні проекти. Найбільше за всю історію області вдалося залучити, а це – 600 млн грн. – на ремонт доріг, які знаходяться у жалюгідному стані.

Цими вихідними Закарпаття відвідає Міністр молоді та спорту України. Мета поїздки – розглянути можливість підготовки спортсменів та їх лікування в оздоровчих закладах області. Керівник області повідомив, що на рівні центральної влади є порозуміння того, щоб Закарпаття було, як Крим, де в основному готували спортсменів до різних олімпіад. Адже наша область також має потужні рекреаційні й туристичні ресурси. Відповідно, з міністерств виділятимуться кошти на розбудову санаторно-курортної сфери та спортивну інфраструктуру. На сьогодні вже є можливим, аби 4-5 міст в області взяли на себе функції забезпечення тренувальних міст та баз, під що планується залучати відповідні кошти.

Щодо кадрових призначень, то Валерій Лунченко підкреслив, що всі кандидатури на керівні посади в ОДА він попередньо озвучує на прес-конференціях та зустрічах з громадою. Так, він запевнив присутніх, що незабаром будуть змінені начальники управлінь освіти та охорони здоров’я, а також ті керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які по факту зловживали під час виконання своїх посадових обов’язків.

Водночас, на сьогодні відкритими залишаються посади 4-х голів РДА: Рахівської, Хустської, Тячівської та Свалявської. Валерій Валерійович чекає на внесення на розгляд кандидатур керівників цих районів від громадськості.

Насамкінець конструктивної зустрічі голова Закарпатської ОДА запевнив громадськість: «При мені жоден чиновник не буде красти!»

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА