Прокуратура показала чим насправді займається Держсільгоспінспекція на Закарпатті

За наслідками прокурорської перевірки начальнику Держсільгоспінспекції в Закарпатській області внесено подання, яке задоволено, до відповідальності притягнуто три посадовця осіб інспекції.

Зокрема перевірка у Державній інспекції сільського господарства в Закарпатській виявила непоодинокі факти порушень: встановлено, що ефективність впливу цього органу державного контролю на забезпечення виконання завдань по здійсненню належного державного нагляду (контролю) за використанням та охороною земель усіх категорій та форм власності потребує значного посилення більшість встановлених порушень вимог земельного законодавства є дріб’язковими та вчинені фізичними особами.

Суттєві (резонансні) порушення вимог земельного законодавства на території області в основному фіксуються лише з ініціативи правоохоронних органів із залученням спеціалістів Держсільгоспінспекції у області.

Все ще є випадки коли державні інспектори сільського господарства в Закарпатській області проводять неякісні, поверхові перевірки, оцінку службовим особам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо законності розпорядження земельними ділянками не надають, у окремих випадках не вживають заходи для усунення порушень, не у всіх випадках, визначених законодавством, застосовують заходи щодо нарахування шкоди земельним ресурсам.

Також виявлені факти порушення вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Прес-служба прокуратури Закарпатської області