Закарпатський бюджет виглядає перспективно

В першому кварталі до Зведеного бюджету Закарпаття надійшло майже 829 млн. гривень

З них від оподаткування операцій на внутрішньому ринку регіону надійшло майже 498,2 млн. грн., що на 2,2 млн. грн. більше, ніж торік протягом січня-березня. Ще понад 534 млн. грн. отримала казна від митних платежів.

– Перший квартал 2014 року по надходженнях продемонстрував позитивну динаміку. За ці три місяці до зведеного бюджету Закарпатської області надійшло податків, зборів та митних платежів на 10,4 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2013 року. Ці результати надходжень до бюджету свідчать про те, що першочергові кроки в роботі міністерства, які було розроблено з урахуванням фінансової та економічної ситуації в нашій країні, показують, що ми, як територіальний орган, спрацювали швидко, ефективно, можливо в якійсь мірі і жорстко, проте, без будь-яких перешкод для роботи легального бізнесу, – відзначає перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Тетяна Шаповалова.

До місцевих бюджетів громадяни та суб’єкти господарювання сплатили 293,5 млн. податків і зборів. На рахунки місцевих скарбниць, порівнюючи з січнем-березнем, перераховано на 1,9 млн. грн. більше коштів, ніж відповідного періоду 2013 року.

Варто зауважити, що крім інших податків та зборів, Головним управлінням Міндоходів у Закарпатській області з початку року забезпечено надходження 633 млн. грн. єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами Тетяни Шаповалової, ритмічне й стабільне наповнення бюджету досягнуто завдяки вдосконаленню обслуговування платників податків і створення комфортних умов для діяльності суб’єктів господарювання.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області