“Синевир” взяв участь у круглому столі присвяченому туризму

З 26 по 28 березня в місті Кременець відбувся Міжнародний семінар «Організація туристичної діяльності на території національних природних парків».

Організатором семінару виступило Міністерство екології та природних ресурсів України за сприяння проекту Європейського Союзу «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторіальної бюджетної підтримки». На базі Національного природного парку «Кременецькі гори» в рамках семінару зібралися працівники державних установ природно-заповідної справи та туризму різних рівнів, а також представники національних природних парків України. Серед них був і Національний природний парк «Синевир».

Метою проведення семінару було: – підвищення рівня базових знань та розвитку умінь, які необхідні для організації туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду; – ознайомлення з провідним досвідом туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду; – обмін досвідом щодо організації туристичної діяльності на природоохоронних територіях України, Франції, Німеччини та інших країн Європейського Союзу; – посилення співпраці адміністрацій установ природно-заповідного фонду з туристичними організаціями; – визначення подальших шляхів розвитку туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду.

В ході роботи семінару проведено презентації, круглі столи та диспути з тем, що стосуються розвитку туризму в Україні.

Учасники семінару відвідали туристичні, еколого-туристичні маршрути «Божа гора», «Данилова гора» та «Замкова гора» та взяли участь у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки, з писанкарства та виробів з глини.

НПП “Синевир”