Закарпаття витратить 1 млн. 800 тис. грн. на допомогу біженцям з Криму

У четвер, 3 квітня, відбулася прес-конференція щодо питань переселення мешканців Криму та м. Севастополя у Закарпатську область.

Як розповів заступник керівника обласного штабу з питань розміщення сімей, які прибудуть на територію Закарпатської області з Автономної республіки Крим та міста Севастополя Віктор Лукеча в області штаб працює з 3 березня. Керівник штабу – голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко.

Для координації дій, надання та збору інформації, звернень громадян діє гаряча телефонна лінія за номером (0312) 61-22-20. Вже на сьогоднішній день 34 мешканці Криму, а це 8 родин, приїхали на Закарпаття, не бажаючи залишатися на території Криму.

– Сьогодні в області передбачено 1 млн. 800 тис. грн. на забезпечення потреб людей, котрі приїжджають на Закарпаття з Півдня України. Спочатку передбачалося, що програма підтримки діятиме для сімей військовослужбовців, зараз долучаємо і цивільне населення, – розповів Віктор Лукеча.

– Сьогодні по території всієї області створюємо районні та міські штаби, у нас завдання максимально зібрати інформацію щодо того, скільки закарпатців готові прийняти у себе кримчан, про ті об’єкти, які ми можемо залучити. Звичайно, збираємо та опрацьовуємо всю інформацію, яку отримуємо через гарячу телефонну лінію від людей, які хочуть приїхати у нашу область. Йде робота з працевлаштування кримчан, влаштування дітей до навчальних закладів. Підтримує мешканців Криму сьогодні і Закарпатська організація Товариства Червоного Хреста .

Як зазначила голова обласної організації ТЧХ Іванна Сабо, закарпатці можуть допомогти матеріально, приносити речі, товари для кримчан, котрі переїхали в область. Загалом на прес-конференції наголосили на необхідності співпраці усіх громадських, волонтерських організацій, штабів задля максимальної допомоги тим мешканцям Криму, котрі бажають жити в Закарпатській області.

Прес-центр ОДА