Рятувальники провели “майстер-клас” для ужгородського духовенства

Наближаються Великодні свята.

Отож зараз увага рятувальників направлена на проведення профілактичної роботи як з представниками духовенства, так і з вірниками.

Під час святкових богослужінь у храмах масово запалюють свічки. А за умови необережності чи безнаглядності відкритий вогонь може призвести до пожежі, а то й гірше – до людських жертв.

З огляду на це, 03 квітня представники Управління ДСНС України у Закарпатській області завітали на круглий стіл до Покровського храму, що в Ужгороді.

Рятувальники нагадали представникам духовенства основні правила пожежної безпеки під час Пасхальних богослужінь, наголосили на обов’язковій наявності в храмах первинних засобів пожежегасіння, вільного доступу до евакуаційних виходів та справності електромережі. Також увага святих отців зверталась на необхідності забезпечення храмів автоматичними пожежними сигналізаціями.

Адже виявлення полум’я на початковій стадії горіння, дозволяє приборкати стихію з мінімальними втратами.

Також рятувальники ознайомили святих отців зі станом пожежної безпеки в області та наголосили на основних факторах ризику, що можуть призвести до появи вогню в культовій споруді.

Зокрема, впродовж 2013 – 2014 років у закарпатських храмах сталося 3 пожежі.

Окрім цього рятувальники вручили всім учасникам зустрічі пам’ятки та плакати з основними правилами щодо запобігання виникненню пожеж та інших надзвичайних ситуацій. На завершення, працівники ДСНС дали своєрідний «майстер клас», де священнослужителі мали змогу потренуватись у поводженні з вогнегасниками.

Благочинний Ужгородського району протоієрей Микола запевнив рятувальників, що православне духовенство у церковних проповідях та під час спілкування з парафіянами нагадуватиме краянам про необхідність поважного ставлення до правил пожежної безпеки й безпеки життя зокрема.

Адже найвища цінність дарована нам Богом – це людське життя й оберігати своє життя та життя близьких нам людей є обов’язком кожного.

У ДСНС України у Закарпатській області