Хлопчик народився із серцем ззовні тіла

У середу 26 березня у штаті Утар-Прадеш в Індії 24-річна Пріянка Пал народила хлопчика, у якого серце ззовні грудини. Малюку поставили діагноз – ектопія серця. Перші три дні його шанси на виживання були не більше одного до мільйону.

Малюк прожив шість днів і потребує негайної операції. Її можуть здійснити лише приватні клініки. Лікарня “Султанпур”, у якій зараз мати із немовлям не має потрібного обладнання та коштів. Батьки хлопчика заробляють 300 індійських рупій на день, що дорівнює 56 гривням.

– Я бідний чоловік. Ми не кожен день можемо ситно поїсти. Сподіваємось, нам допоможе влада. Я поставив на карту усе, щоб врятувати мою дитину. Але ми почуваємось дуже безпорадними. Не знаю, куди йти далі, – розповідає 30-річний батько хлопчика. Пара одружилась чотири роки тому, це їх перша дитина.

Зараз малого перевезли в іншу лікарню, в місті Дехрадун. Невідомо чи в ній зможуть йому допомогти.

Ектопія серця – хвороба, при якій серце знаходиться в незвичному положенні. Найчастіше в розколі грудної клітки, рідше в черевній порожнині або шиї. В середньому фіксують 8 випадків на 1 млн пологів. 90% дітей гинуть протягом перших трьох днів. Найбільше із цією хворобою прожив американець Крістофер Волл, до 34 років. Лікарі у перший рік його життя зробили 15 операцій і пересадили серце назад у грудну клітку.

http://gazeta.ua/