В Невицькому відкрився гурток для дитячого дозвілля

В селі Невицьке почав своє функціонування гурток для наймолодших – «Умілі ручки».

Дітки віком від 6 до 13 років відтепер будуть займатись під керівництвом справжнього майстра Діани Кичатої.

На першому занятті вивчали техніку пап’є-маше, декупажу, виготовляли тарілочки до Великодня під писанки та виготовляли підсвічники.

Пап’є-маше – «жований папір» — паперова маса з клеючими речовинами й наповнювачами, з якої роблять іграшки, маски, театральну бутафорію, тощо.

Пап’є-маше являє собою неоднорідну масу, що легко піддається формуванню, яку отримують із суміші волокнистих матеріалів (паперу, картону) з клеючими речовинами, крохмалю/або гіпсу.

Пап’є-маше широко застосовується для виготовлення муляжів, масок, навчальних наглядних матеріалів, іграшок, у театрі — для виготовлення бутафорії. Подеколи народні майстри роблять з пап’є-маше побутові дрібниці — скриньки, прикраси тощо.

Декупаж — декоративна техніка по тканині, склу, дереву (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується. Декупаж (як техніка декорування) мав справу з пласкими поверхнями і пласким декором. Ускладнення технології та віднайдення нових матеріалів декорування позначилося на техніці її ускладненням, додачею об’ємного декору чи комбінацією плаского та об’ємного декорування.

Заняття тривало дві години. Діти були в захваті, і з посмішкою на обличчі запитували коли ж приходити наступний раз.

Найближчим часом плануються виставки до Великодня та Дня Матері, виготовлення Невицького замку та інші.

Ужгородська РДА