Закарпатські соцробітники відвідали Голландію

З 10 по 14 березня делегація із Закарпаття на чолі з директором департаменту соціального захисту населення ОДА Віктором Мацолою відвідала Голландію.

Візит відбувся в рамках співпраці департаменту та недержавної організації «СОФТ Туліп», яка представляє собою мережу закладів, що надають послуги людям з інвалідністю на території Нідерландів.

Програма перебування була дуже насиченою: представлена система надання соціальних послуг людям з особливими потребами різних вікових груп (вивчено досвід роботи з людьми з комплексними ураженнями, ментальними вадами, системою допомоги пацієнтам із серйозними психіатричними проблемами, центру трудової реабілітації тощо).

Своїм досвідом ділились фахівці недержавних організацій «Пам’єр», «Міддін», «Парнасіа Баво Груп» у містах Роттердам, Гаага. Особливий акцент приділявся наданню послуг на рівні громади, зокрема – денної зайнятості людей з інвалідністю та підтримання їх працевлаштування і проживання. У підсумку домовлено продовжити активну співпрацю та підписати угоду щодо реалізації аналогічних спільних проектів на теренах Закарпатської області.

Департамент соціального захисту населення ОДА