До Міндоходів цьогоріч звернулося 86 закарпатців

Така кількість письмових звернень надійшла від громадян у першому кварталі 2014 року. Зокрема, 67 запитів було адресовано Головному управлінню Міндоходів у Закарпатській області та 19 Чопській митниці Міндоходів.

За словами фахівців ГУ Міндоходів, переважна кількість звернень, що надійшла до відомства, стосувалася інформування про ухилення від сплати податків, проведення перевірок діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, надання роз’яснення норм податкового законодавства, отримання довідок про отримання доходів та інші питання.

Що стосується тематики та проблем, порушених у письмових зверненнях громадян до Чопської митниці Міндоходів, відмітимо, що звернення стосувались працевлаштування (поновлення) в Міндоходів колишніх працівників; питання фінансового забезпечення працівників (у т.ч. колишніх); умов, організації та охорони праці; інших питань, у тому числі щодо присвоєння рангу державного службовця; щодо накладених дисциплінарних стягнень; питань митної політики (повернення предметів, вилучених у справі про порушення митних правил); роз’яснення з питань митного законодавства та дій посадових осіб митниці.

Крім того, у І кварталі 2014 року митницею отримано та розглянуто 2 звернення громадян, направлених до розгляду Міністерством доходів і зборів України.

Водночас у регіональному управлінні Міндоходів розповідають, що окрім письмового спілкування існує практика проведення особистих прийомів громадян посадовими особами. Так, з початку року було проведено 128 таких прийомів у ГУ Міндоходів Закарпатської області та 8 прийомів фахівцями Чопської митниці Міндоходів.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області