Закарпатські меценати допомагають прикордонникам

Охорона своєї Батьківщини – почесна і відповідальна справа для кожного громадянина. І сьогодні, як ніколи, ми усвідомлюємо, що наша держава потребує консолідації зусиль всіх державних інституцій та народу задля збереження миру і цілісності в кожному її куточку, а особливо в східних та південних регіонах.

Як відомо, прикордонники західного регіону не залишились осторонь тієї напруженої обстановки, яка склалась на українсько-російському кордоні і вирушили на допомогу своїм «південно-східним» побратимам. На даний час більше 50 військовослужбовців Чопського прикордонного загону виконують свій конституційний обов’язок на кордоні з РФ у Харківській області. Проте, підготовка та здійснення маршу автоколони на тисячу кілометрів, облаштування наметового містечка, створення умов для служби та побуту вимагали значних людських зусиль та матеріальних витрат. І саме в цей час небайдужі керівники низки підприємств, установ та організацій Закарпаття надали «зеленим беретам» таку необхідну допомогу. Пально-мастильні матеріали, транспортні послуги, речове майно, спорядження, будматеріали для облаштування наметових містечок – і це ще не весь перелік допомоги. Але на цьому меценати не зупинились: для нарощування зусиль в охороні кордону, облаштування фортифікаційних споруд прикордонні підрозділи отримали будівельні матеріали, електрообладнання, було проведено обслуговування автомобільної техніки тощо. Серед «прикордонних» благодійників «Епіцентр» та «Нова лінія», «Західтранссервіс» та «Дьюті Фрі трейдинг», «Джейбіл», «Ядзакі», «Ужгородський коньячний завод» та «ПП Кривенько».

І всі ми, хто охороняє найзахідніші кордони країни, безмежно вдячні їм за розуміння та потужну підтримку у справі захисту нашої Батьківщини.

Прес-служба Чопського прикордонного загону