Рятувальники проводили заняття зі школярами

Працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області є частими гостями в закладах освіти області. Проте цього разу школярі самі завітали до рятувальників. Так, 7 квітня в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності на базі 12-ої Державної пожежно-рятувальної частини рятувальники провели заняття з учнями 9-11 класів ЗОШ № 3 м. Берегова.

Фахівці служби з надзвичайних ситуацій ознайомили школярів з діяльністю пожежно-рятувального підрозділу, розповіли про тривожні виїзди рятувальників, навели конкретні випадки окремих пожеж та надзвичайних ситуацій, які трапилися на території Берегівщини та звернули особливу увагу на причини їх виникнення.

Під час зустрічі вогнеборці нагадали учням послідовність дій у разі виникнення пожежі, основні правила безпечної поведінки під час перебування на вулиці та вдома, звернули увагу на те, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів.

А щоб сприйняття викладеного матеріалу було цікавим та повчальним, виступи рятувальників були підкріплені і практично – школярам демонстрували, як правильно користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі чи загорання та ознайомили дітей зі спорядженням і бойовим одягом, що є на озброєнні у вогнеборців. Учні не тільки уважно слухали, а й активно спілкувалися з рятувальниками, задавали запитання.

Далі школярі охоче брали участь у тематичних конкурсах, котрі рятувальники підготували для них. Найбільшу цікавість викликав у дітей конкурс «Спритний рятувальник», де всі бажаючі могли позмагатись на швидкість у одяганні бойового одягу бійця ДСНС та гасінні умовної пожежі.

Такі зустрічі з працівниками служби з надзвичайних ситуацій є пізнавальними та повчальними: у цьому переконані і учні, і педагоги, адже всі розуміють, що сьогодні – це лише бесіди та ігри, але можливо, вже завтра отримані знання допоможуть їм у реальній надзвичайній ситуації.

У ДСНС України у Закарпатській області