37 закарпатців прийшли жалітися новому заступнику Закарпатської ОДА

У вівторок, 8 квітня, в адмінбудівлі Закарпатської ОДА відбувся перший особистий прийом громадян заступником голови облдержадміністрації Михайлом Рівісом. Відтак, з різними проблемними питаннями на прийому у посадовця побувало 37 закарпатців.

Серед авторів звернень переважають найменш захищені категорії – інваліди, ветерани праці, пенсіонери, учасники війни, члени багатодітних родин, які потребують особливої уваги з боку органів державної влади щодо задоволення їх повсякденних запитів та життєвих проблем. Так, 15 громадян із Тячівщини, Ужгородщини, Перечинщиним та міст – Ужгород та Сваляви найбільше турбувало питання надання матеріальної допомоги на лікування, проведення хірургічних операцій, забезпечення транспортними засобами пільгових категорій населення тощо.

Зокрема, інвалід І групи із с.Лази Тячівського району звернувся по допомогу у сприянні отриманні путівки у санаторій та забезпеченні спецавтомобілем. З таким же питанням звернувся й інвалід ІІ групи із с.Руські Комарівці, що на Ужгородщині.

Підприємець із Рахова просив допомогу у виділенні будівельного лісу та двох металевих двотавр для будівництва мосту. А мешканка с.Лисичово Іршавського району – посприяти у проведенні берегоукріплення річки Лисичанка в межах урочища Заріка. Ужгородська пенсіонерка звернулася по допомогу в отриманні житлового кредиту, а берегівський пенсіонер – вплинути на неправомірні дії працівників районної міліції та суду. Пенсіонерка із с.Тарнівці повідомила про порушення правил приватної власності на житло та невиконання судового рішення її близьким родичем. Жителька с.Минай Ужгородського району поскаржилася на неправомірні дії посадових осіб інспекції державного архітектурного контролю. З болючим питанням звернувся підприємець, якому, на його думку, Середнянська селищна рада необґрунтовано підвищила орендну плату на земельну ділянку. Пенсіонер із с.Білин Рахівського району вважає, що районна влада незаконно відчужила його земельну ділянку.

Голова правління м.Мукачево громадської організації «Спортивно-оздоровчий клуб інвалідів з обмеженнями у здоров’ї” «Мрія» просив виділити кошти на проведення міжнародного турніру з тенісу інвалідів-візочків. Хустянка прохала фінансову підтримку у проведенні благодійного концерту та спартакіади інвалідів-візочків. Ще зверталися громадяни щодо дозволу на розміщення тимчасово вільних коштів сільради на депозитний рахунок, затримки повернення не бюджетних коштів Держказначейством кредитній спілці, відмови у реєстрації голови сільради тощо.

За підсумками розгляду заступник голови ОДА Михайло Рівіс запевнив, що усі проблемні питання, з якими сьогодні звернулися громадяни, перебувають під особистим контролем обласної влади і будуть вирішені. Відтак, він надав відповідні розпорядження та доручення структурним підрозділам облдержадміністрації.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА