Закарпатські медики отримали новенькі авто

У четвер, 10 квітня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко вручив ключі від санітарних автомобілів для станцій екстреної медичної допомоги.

Із січня 2013 року фінансування Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги з урахуванням усіх структур відбувається за рахунок видатків обласного бюджету.

У Закарпатському територіальному центрі нараховується 11 станцій та 3 підстанції, 54 пункти постійного та 1 пункт тимчасового базування бригад ЕМД, в яких функціонує 97 бригад.

В обласному бюджеті на 2014 рік для утримання служби екстреної медичної допомоги передбачено видатки в сумі понад 80 млн. 360 тис. грн., у тому числі заробітна плата з нарахуваннями – понад 68 млн. грн., медикаменти – 349,5 тис. грн., паливо та запасні частини – 7 млн. 300 тис. грн. Крім того, у бюджеті передбачено 998 тис. грн. для реконструкції будівлі складу Ужгородської СЕМД під тренувальний центр.

Станом на 1 березня 2014 року забезпеченість Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги паливно-мастильними матеріалами, медикаментами та виробами медичного призначення складає 100 відсотків. За кошти обласного бюджету у 2013 році закуплено два реанімобілі (санітарні автомобілі типу „С”) на суму 1 млн. 696 тис. грн. У 2013 році за кошти Держбюджету, відповідно до бюджетної програми “Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для закладів охорони здоров’я України” для Закарпаття виділено 31 автомобіль.

Сьогодні Закарпатський територіальний центр отримав з них 22 санітарні автомобілі на базі Peugeot Boxer типу В. – Такого потужного оновлення автопарку швидкої допомоги область не мала вже багато років. Це сучасні, повністю укомплектовані санітарні автомобілі, які будуть працювати у районах Закарпаття, – розповів Валерій Лунченко.

– На цьому не зупиняємося, докладатимемо максимум зусиль, щоб автопарк служби екстреної медичної допомоги отримав необхідну кількість машин. Також керівник краю ознайомився із роботою оперативно-диспетчерської служби Закарпатського територіального центру. Вже завершено монтаж обладнання автоматизованої системи управління швидкою медичною допомогою області для служб ШМД м.Ужгород, Ужгородського, Перечинського, великоберезнянського районів.

На 28 санітарних автомобілях встановлено GPS-навігатори. Така система роботи значно спрощує та пришвидшує доїзд авто до місць виклику. Заплановано підключити до автоматизованої системи
управління служби ШМД решту районів області .

Прес-центр ОДА