Незабаром в краї запрацює нове хірургічне відділення

У четвер, 10 квітня, голова Закарпатської облдержадміністрації відвідав будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні.

Будівництво нового хірургічного відділення на 150 ліжок розпочато у 2004 році.

У новозбудованому хірургічному корпусі буде розміщено відділення травматології, судинної хірургії, торакальної хірургії, загальної хірургії, фізіотерапевтичне відділення, рентгенодіагностичне відділення, експрес лабораторія, централізована стерилізаційна.

Введення нового хірургічного відділення в експлуатацію дасть можливість розвантажити старі будівлі лікарні, яким уже понад 100 років, провести реорганізацію інших відділень лікарні зі створенням сучасних умов для надання спеціалізованої медичної допомоги населенню області.

За період будівництва з 2004 року по 1 жовтня 2013 року на об’єкті виконані та профінансовані роботи на загальну суму понад 33 млн. 655 тис. грн. з державного і місцевого бюджетів.

– Сьогодні для введення в експлуатацію корпусу потрібно придбати ще частину медичного обладнання та меблі. На це в обласному бюджеті вже передбачено 2 мільйони 200 грн. для придбання обладнання, а також потрібно 800 000 грн. для налагодження роботи водопостачання у новому корпусі та лікарні загалом. Переконаний, найближчим часом вже запрацює цей важливий для медицини краю об’єкт, – зазначив Валерій Лунченко.

Прес-центр ОДА