В Мукачеві оперативники затримали 17-річного юнака, який вкрав мопед

Днями до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції звернувся мукачівець. Чоловік розповів правоохоронцям, що став жертвою крадіїв.Як з’ясувалося, невідомий зловмисник проник до гаражного приміщення, що розташоване у місті, і викрав звідти мопед вартістю 2500 гривень.

– Отримавши повідомлення про скоєне кримінальне правопорушення, міліціонери почали проводити оперативно-розшукові заходи, під час яких встановили особу підозрюваного, – розповідає начальник сектору карного розшуку Мукачівського міського відділу Ярослав Товкан.- Ним виявився 17-літній студент училища. Хлопець зізнався у скоєному та розповів, що, зламавши замок на дверях приміщення, викрав мопед, аби в подальшому на ньому їздити.

Речовий доказ вилучено та повернуто власникові. По даному факту відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування. За свої протиправні дії хлопець може опинитися за ґратами на термін від трьох до шести років.

«Проблема незаконних заволодінь двоколісними транспортними засобами нині не втрачає своєї актуальності, – зазначає в.о. заступника начальника Мукачівського міськвідділу міліції Валерій Мишанич. – Особливим попитом у зловмисників користуються мопеди. Лише за минулий тиждень на території міста було зафіксовано два факти викрадення двоколісних транспортних засобів. Правопорушників було встановлено, а крадене повернуто власникам. За статистикою, кількість крадіжок мопедів зростає навесні, у період найбільшого їх використання. Дуже важливо, аби власники самостійно дбали про свої транспортні засоби, тим самим уникаючи подібних ситуацій».

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС