Чи подорожчає проїзд у «маршрутках»?

В обласному центрі Закарпаття знову заговорили про підвищення тарифів на перевезення в громадському транспорті. Цього тижня ужгородські перевізники звернулися до міськради з проханням підняти тарифи.

Вони хочуть, щоб ціна на проїзд зросла до трьох гривень. Причина – підвищення вартості пального.

Цю інформацію «Закарпатці» підтвердив директор ПАТ «Ужгородське АТП 12107» Володимир Козун. За словами фахівця, перевізники вже подали відповідний запит у мерію. «В управлінні економіки міської ради в понеділок пообіцяли переглянути тариф та подати на затвердження керівництву міста, – розповів Володимир Козун. – І вони вже вирішать, якою має бути ціна. Найкраще б, звісно, три гривні, але не факт, що так і вийде». Директор АТП каже, що ціни на проїзд у «маршрутці» просто необхідно піднімати через постійне збільшення цін на пальне. Окрім того, впливає на перевізників подорожчання скрапленого газу, дизельного палива та запчастин. 

Щоправда, коли саме підніматимуть ціни – невідомо. Власне процедура розгляду тарифу досить довга. Спочатку фахівці відділу економіки перевірятимуть та звірятимуть цифри, наведені перевізниками. Потім питання розгляне міжвідомча комісія з питань реалізації державної цільової політики, а далі, як обіцяє міська влада, пропоновані тарифи мають винести на громадське обговорення. Вже після цього відправляють документ про підвищення цін до Антимонопольного комітету. І лише потім підготовлене рішення подають на засідання виконкому. Подейкують, що в міськраді поспішати з цим не будуть – хочуть подивитися, як питання з транспортом вирішуватимуть у інших містах України. Щоправда, прогнозувати в такому разі дії самих перевізників не береться ніхто. До речі, минулого тижня з’явилася інформація, що підняти ціни за свої послуги хочуть і перевізники на міжміських маршрутах.

“Закарпатська правда”