Міліціонери допомагали вихованцям інтернату не словом, а ділом

Днями ужгородські міліціонери допомагали вихованцям підшефної школи – підмітати доріжки, зробити охайними садок, стадіон та спортивні майданчики, висадити саджанці фруктових дерев та поповнили трояндову алею.

– Діти – наша радість і наше майбутнє, – каже заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Василь Довганич.

– Саме тому святий обов’язок родини, школи, громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

Вже багато років підтримується традиція шефства співробітників Ужгородського МВ УМВС над вихованцями Ужгородської спеціалізованої загально-освітньої школи-інтернату, де виховуються діти з вадами слуху та мови. Щороку у квітні-травні в державі проводиться всеукраїнська акція «За чисте довкілля». До благоустрою та озеленення території своєї школи у передпасхальні дні долучилися й педагоги та вихованці Ужгородської спеціальної школи-інтернату для глухих дітей І-ІІІ ступенів. А на підмогу їм прийшли шефи: працівники Ужгородського міськвідділу міліції. В цей весняний день тут обкопували та білили дерева, паркан, садили квіти, поновили клумби на вході. Разом із директором школи-інтернату Наталією Бушко правоохоронці зробили все, щоб школа стала ще привабливішою. Дбайливі дитячі руки зібрали минулорічне листя та сміття, вимели доріжки та площу перед школою, зробили охайними вишневий садок, стадіон та спортивні майданчики. Не відстають від старших товаришів учні середніх класів, вони посадили біля школи трояндову алею.

Слід відмітити те, що діти з цікавістю спостерігали, як міліціонери вправно орудують лопатами. Робота й справді кипіла, адже все робилося для дітей з любов’ю. В народі кажуть, що чисто не там, де часто прибирають, а там, де не смітять. І тому правоохоррнці закликають всіх громадян завжди турбуватися, співпереживати і допомагати природі, не тільки в День довкілля, а кожного дня! В свою чергу директор школи Наталія Бушко подякувала ужгородським міліціонерам за турботу та допомогу.
Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС