Школярам розповіли все про наркотики

Майже годину начальник Іршавського райвідділу підполковник міліції Микола Куриця спілкувався з учнями Доробратівської ЗОШ 1-3 ступенів.

Директор школи Володимир Білинець представив очільника міліції старшокласникам і запросив його до діалогу з випускниками. Зустріч пройшла активно, учні довідались, як не помилитись на життєвому шляху, як не стати на стежку, що веде до злочину.

Найперше, що хотіли знати школярі, про небезпеку поширення наркотиків та психотропних речовин. Начальник районної міліції проаналізував причини, що призводять до наркозалежності, відтак розповів про злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин.

Школярі цікавились, яка відповідальність наступає за торгівлю наркотичними речовинами. Микола Миколайович детально відповів молодим людям на усі запитання, які їх цікавили щодо проблем поширення наркотичного зла. Підполковник Микола Куриця обговорив із учнями ще одну важливу проблему – поширення пияцтва та пов’язані з цим злочини. У продовження теми начальник райвідділу розповів про проведення рейдів на території району працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей по виявленню торгових точок, що реалізовують алкоголь та тютюнові вироби неповнолітнім.

Школярів цікавила думка Миколи Миколайовича щодо вживання молодими людьми слабоалкогольних напоїв. У відповідь підполковник навів реальний приклад, коли підліток, вживши два пива у розважальному закладі, додому дійти не зміг, бо йому стало зле.

Довелось викликати швидку допомогу, лікарі діагностували отруєння спиртними напитками. Тож краще у молодому віці не вживати спиртне і не експериментувати над своїм організмом. Не обійшов начальник райвідділу увагою й старшокласників, які мають бажання вступити на навчання до вищих учбових закладів МВС України.

До учнів було доведено умови вступу та перераховано учбові заклади, де вони можуть отримати професію правоохоронця. Далі Микола Куриця зустрівся з педколективом Доробратівської ЗОШ 1-3 ступенів, де піднімалось питання щодо попередження дитячої злочинності, виявлення причин, які сприяють вчиненню неповнолітніми правопорушень, адже вчителі мають змогу першими виявити таких учнів. На завершення зустрічі начальник Іршавського райвідділу міліції Микола Куриця зазначив, що у першу чергу завдання правоохоронців зробити все можливе, аби діти зростали сумлінними громадянами, не йшли хибним шляхом і не порушували Закону.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС