Закарпатці добровільно здають зброю

Під час квітневого місячника двоє жителів Хустщини добровільно здали мисливську гладкоствольну рушницю в дозвільну систему міськвідділу міліції. -Очільник міліції Василь Турдай наголошує, що добровільна здача зброї у вказаний період, звільняє громадян, які незаконно її зберігали, від адміністративної та кримінальної відповідальності.

На замітку бажаючим оформити зброю надаємо і перелік документів на придбання нарізної та гладкоствольної зброї: 

1. Заява 2.Картка-заява. 3.Медична довідка форми 127/0. 4.Курси про вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження із нею. 5.Копія паспорта громадянина України. 6.Довідка про відсутність судимості. 7.Страхівка від завдання шкоди 3-м особам під час володіння зброєю. 8.4 фотографії розміром 3х4. 9.Оплата послуг дозвільної системи. 10.Рапорт ДІМ про перевірку за місцем проживання. 

Працівники дозвільної системи звертають увагу жителів Хустщини, у яких є вогнепальна мисливська та газова зброя, на необхідність дотримання правил постановки зброї на облік, термінів її перереєстрації. У випадку закінчення терміну дії дозволів на право зберігання зброї вам необхідно за місяць до закінчення дії дозволу звертатися до служби дозвільної системи Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області. 

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС