У Берегові затримали лікаря-хабарника

Це була лише частина з трьох тисяч гривень, які «пан доктор» вимагав від пацієнта за видачу медичних довідок на право водіння авто.

У Берегівську міліцію звернувся із заявою житель одного з сіл району, який повідомив про те, що лікар Берегівської поліклініки вимагає від нього хабар в сумі 3000 гривень за видачу кільком громадянам медичних документів про придатність до керування транспортним засобом.

Справою зайнялись працівники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами, які затримали грошолюбивого «ескулапа» на автостоянці біля Берегівської поліклініки. В нього були вилучені грошові кошти в розмірі 1800 гривень, а саме 9 мічених купюр номіналом по 200 гривень, на яких були виявлені під ультрафіолетовою лампою написи “Хабар”.

Цей факт отримання неправомірної вигоди задокументовано, лікарю повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди). Вирішується питання про обрання щодо підозрюваного в хабарництві запобіжного заходу. Слідство повинно встановити масштаби «діяльності» берегівського хабарника від медицини. – Боротьба з хабарництвом на Закарпатті триває, і я гарантую громаді, що вона буде системною, – запевнив очільник закарпатської міліції полковник Сергій Шаранич.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області