Закарпатцям офіційно представили трьох нових голів РДА

У середу, 23 квітня, голова Закарпатської обласної держадміністрації Валерій Лунченко та перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло відвідали Виноградівський, Берегівський та Перечинський райони. У цих трьох районах посадовці представили нових керівників райдержадміністрацій.

Розпорядженням в.о. Президента України Олександром Турчиновим на посаду голови Виноградівської РДА призначено Віталія Любку, Берегівської РДА – Іштвана Петрушку, Перечинської РДА – Миколу Грубого.

Як зазначив Валерій Лунченко, кандидатури усіх новопризначених посадовці були погоджені з громадами районів. Тепер перед керівниками стоїть завдання виправдати довіру закарпатців. У непростий економічний період доведеться працювати з обмеженим фінансуванням, проте, у кожного району є пріоритетні напрямки роботи, що дозволять розвиватися населеним пунктам краю. Йдеться, насамперед, про розвиток туристично–рекреаційної галузі, залучення інвестицій також максимальна увага до розбудови інфраструктури.

Під час представлень йшлося і про важливість діалогу з громадськістю – обговорення всіх важливих питань з мешканцями районів, прозорість і відкритість влади при прийнятті рішень. Також керівникам РДА необхідно налагодити роботу з депутатами місцевих рад задля конструктивної роботи на розвиток районів.

Довідково: Любка Віталій Володимирович – народився 11 січня 1980 року в м. Виноградів Закарпатської області. Освіта вища, у 2003 році закінчив Львівський державний аграрний університет за спеціальністю „Менеджмент організацій”, здобув кваліфікацію менеджера-економіста. Трудову діяльність розпочав у 2001 році інженером по маркетингу у Виноградівському філіалі ТОВ „Закарпатбудкомплект”, у 2006 році переведений на посаду завідувача Іршавської філії. У 2007 році прийнятий на роботу завідувача складу ТОВ „Шаян”, у 2007 році переведений на посаду консультанта складу.

Петрушка ІштванШімонович – народився 26 лютого 1975 року в м. Берегово Закарпатської області. Має дві вищі освіти: у 2009 році закінчив Закарпатський державний університет за спеціальністю „Облік і аудит”, здобув кваліфікацію магістра з обліку і аудиту; у 2011 році закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю „Державна служба”, магістр державної служби.Трудову діяльність розпочав у 1993 році педагогом-організатором Іванівської середньої школи Берегівського району. З 1994 року працював круп’є спільного підприємства „Будапешт”, з 1997 року –менеджером спільного українсько-угорського підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю ,,Будапешт”. На державній службі з квітня 2005 року, працював радником, головним спеціалістом відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Берегівської райдержадміністрації. У 2006 році обраний заступником голови Берегівської районної ради Закарпатської області, яку обіймав до 2010 року. З 2011 до 2012 року працював менеджером зі збуту, керівником відділу послуг з організації конференцій ТОВ „Симпозіум”. З червня до серпня 2013 року – помічник-консультант народного депутата України.

Грубий Микола Іванович – народився 29 червня 1959 року, громадянин України. Освіта вища, у 1982 році закінчив Українську ордена Трудового Червоного Прапора сільськогосподарську академію за спеціальністю „Лісове господарство”, здобув кваліфікацію інженера лісового господарства.Трудову діяльність розпочав у 1976 році різальником Івано-Франківського арматурного заводу. З 1982 року до 2002 року працював на Перечинському спеціалізованому лісогосподарському підприємстві „Агроліс”. У 2002 році Грубого М.І. призначили на посаду генерального директора головного державного лісогосподарського підприємства „Закарпатагроліс”. У 2006 році він був обраний заступником голови Перечинської районної ради, де працював до 2010 року. У 2012 році повертається на роботу в галузь лісового господарства, працював на посадах від лісничого до начальника лісництва державного підприємства „Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат”. Звільнився у серпні 2013 року.

 Прес-центр ОДА