На Мукачівщині неповнолітні злочинці обкрадали будинки

17-літні школярі успішно «чистили» чужі будинки

Двоє молодих мукачівців об’єдналися заради спільної справи – крадіжки. Кілька місяців поспіль 17-літні школярі успішно «чистили» чужі будинки. Проте цікавили молодиків не коштовні речі чи гроші, а сам процес, адже юнці виносили з сільських приватних будинків тільки непотріб.

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло ряд заяв від мешканців одного села про крадіжки зі старих приватних будинків. Всі будинки були або покинуті, або мешкали в них старі немічні люди, які навіть не бачили грабіжників.

Аналізуючи крадіжки, оперативники міського відділу дійшли висновку, що це справа одних рук. Невдовзі правоохоронці вишли на слід юних крадіїв. Обидва хлопці, які зізнались у вчиненні шести крадіжок, виховуються у неблагополучних та фінансово незабезпечених сім`ях. Юнаки щовечора перед тим як йти до чужого будинку, збирались на сільському стадіоні і розпивали домашнє вино. Тоді, набравшись смілості, йшли на протиправні вчинки.

Так, одного вечора хлопці наважились викрасти світлофори з центральної автодороги у с.Ракошино. Вночі, коли стемніло, школярі зняли зі стояків світлофори, розібрали їх, витягнули 6 мікросхем, а все інше поскидали під мостом у тому ж населеному пункті. Окрім того, з будинку куди юнаки зносили крадені речі, правоохоронці вилучили різні подовжувачі, старі магнітофони, інструменти, будівельні матеріали та ін.

Наразі відомості про дану подію слідча міськвідділу Євгенія Зубак внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками част.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». За даним фактом тривають досудові перевірки.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС