Митники поста «Мукачево» назловживали на 340 тисяч

Через злочинну діяльність посадовців Чопської митниці Міндоходів держбюджет недоотримав понад 340 тисяч.

Відділ протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури області розпочав кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК) та службової підробки (ч. 2 ст. 366 КК) посадовцями митного  поста «Мукачево» Чопської митниці ДМСУ (на даний час Чопської митниці Міндоходів).

Прокурорська перевірка встановила, що здійснивши митний контроль та митне оформлення транспортного засобу, який перетинав державний кордон України у напрямку «в’їзд», митники, під виглядом фотопаперу в рулонах, оформили дорогі мобільні телефони, які не були задекларовані та перетнули кордон з порушенням митних правил.

В результаті, згідно розрахунку митних платежів, через злочинні дії митників, державний бюджет недоотримав майже 95 тисяч гривень, які підлягали сплаті при ввезенні незаявленого у деклараціях товару.

Стосовно службовців цього ж митного поста, прокуратура розпочала ще одне кримінальне провадження за цими ж статтями кримінального кодексу.  Як виявилося, практикували вони подібні дії неодноразово. Так, іншого разу, митники вже під виглядом подушок, крісел та шаф, дозволили ввезти на територію  нашої країни дорогу побутову техніку. При цьому майже 250 тисяч митних платежів, через зловживання посадовців митниці, не надійшли в держбюджет, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі прокуратури області.

https://zakarpatpost.net