Які провокації в Києві на 9 травня готує Росія?

Джерелам у Службі безпеки та Зовнішній розвідці України стало відомо, що на травневі свята в Києві готуються провокації.

Про це пише http://hubs.com.ua з посиланням на власні джерела у відомствах.

Так, згідно з даними джерел, на початку квітня в Київ з Москви прибув вантаж, у якому було близько 10 тисяч георгіївських стрічок, 10 тисяч стрічок з кольорами прапора РФ, 600 державних прапорів РФ і близько 10 тисяч листівок. Вантаж доставили за адресою посольства РФ в Україні.

В СБУ припускають, що символіку планують поширювати серед киян 9 травня, під час святкування Дня Перемоги. На думку силовиків, такі дії будуть негативно сприйняті активістами націонал-патріотичних сил, зокрема, “Правого сектору”, що може призвести до силових протистоянь в Києві.

“Висвітлення зазначених подій у вигідному ракурсі представниками ЗМІ провідних російських телеканалів дасть керівництву Росії зайвий привід звинуватити українську владу в русофобії, утиску прав російськомовного населення і зневажливому ставленні до ветеранів війни”, – вважає один із співрозмовників Hubs.

Служба безпеки також встановила, що в трьох київських готелях знаходяться близько 500 росіян, у тому числі й вихідці з Чеченської Республіки. Вони живуть в готелях нібито для захисту корпоративних прав власників і можливих рейдерських атак. Але у СБУ не виключають провокацій з їхнього боку під час урочистостей, приурочених до 9 травня.

Активного спалаху провокацій на травневі свята очікують також і в РНБО. На думку Парубія, керівництво Росії буде намагатися не допустити проведення президентських виборів в Україні та дестабілізувати ситуацію. Цю інформацію сьогодні підтвердив і Турчинов. Водночас, в СБУ поки що утримуються від офіційних коментарів. Але від джерел в СБУ і розвідці Hubs стало відомо, що силовики готуються провести “комплекс попереджувальних і профілактичних заходів”.

http://tsn.ua