На Закарпатті – різкий сепаратистський сплеск

На Закарпатті помітний останнім часом різкий сепаратистський сплеск. Про це повідомив Василь Лемак, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри теорії держави і права УжНУ на засіданні Ужгородського прес-клубу.

«Це ще не заклик, бо у них тут нема ресурсів і настроїв людей. Відчутний сплеск інформаційних потоків у ЗМІ, – каже експерт.

– Всі ми десь звертаємо увагу на недоліки української держави, але коли це роблять недруги, то це дуже чітко видно. На превеликий жаль, це різко посилюється. Такі як Гецко – це крайні прояви, вони ніколи не є небезпечними. Більше небезпечні ЗМІ, наближені до колишньої політичної команди. Цілий ряд ЗМІ, які починають підігрівати формування громадської думки і основна теза яких — «Українська держава – неспроможна». Це головна теза Путіна, що народ України не справився створити власну державу. Точно так говорив Гітлер про Чехословаччину.»

За словами Василя Лемака, треба розуміти: так, українська держава підлягає реформуванню, але це не означає, що вона менш спроможна, ніж Росія чи інша країна. «Потрібно, щоб державна влада ці речі (сепаратистські заяви) контролювала і відслідковувала», – каже експерт.

http://zaholovok.com.ua